Aktualności

photo
Autor: System Publikacja: 23.11.2020

Zgłoszenia do konkursu Trust in Food. Festiwal Kreatywności

Trwa konkurs, którego efektem ma być zwiększenie zaufania konsumentów do dostawców żywności. Prace przygotowane przez zespoły złożone ze studentów i doktorantów można przesłać do 3 grudnia 2020 roku.
 
Swoją propozycję mogą zgłosić studenci studiów licencjackich, inżynierskich, magisterskich i doktoranckich szkół wyższych publicznych i niepublicznych działających na terenie Rzeczpospolitej Polskiej. Zespoły konkursowe powinny liczyć od 2 do 4 osób, a członkowie jednego zespołu nie muszą studiować na tej samej uczelni. Praca ma mieć formę plakatu i minutowego filmu poświęconego konkursowemu zagadnieniu.

W ramach przedsięwzięcia przewidziano warsztat online, podczas którego wszyscy zainteresowani będą mogli dowiedzieć się więcej na temat aspektów merytorycznych projektów i konkursu. Spotkanie, które odbędzie się 26 listopada, jest dobrowolne. Uczestnicy będą mieć także sposobność wzięcia udziału w indywidualnych konsultacjach, na które obowiązują zapisy. Do wyboru są następujące terminy: 27 listopada, 30 listopada, 1 grudnia, 2 grudnia, 3 grudnia 2020 r.

Konkurs jest realizowany w ramach rozpisanego na lata 2020 – 2022 projektu „Increasing consumer trust and support for the food supply chain and for food companies”. Inicjatywa jest prowadzona przez polski oddział EIT Food, czyli część Europejskiego Instytutu Innowacji i Technologii. To instytucja UE, której zadaniem jest stworzenie w Europie środowiska sprzyjającego innowacyjności i przedsiębiorczości. Zgłoszone pomysły staną się podstawą kampanii ukierunkowanych na wzrost zaufania konsumentów do sektora spożywczego w Polsce i za granicą, które będą rozpowszechniane w mediach społecznościowych.

Organizatorem konkursu zleconego przez University of Reading w Wielkiej Brytanii jest Uniwersytet Warszawski.
Regulamin, harmonogram konkursu i formularz zgłoszeniowy znajdują się na stronie internetowej konkursu.
Udostępnij:fbtwitter
photo

Perspektywy Women in Tech Summit – konferencja dla studentek i doktorantek z zakresu IT

System
2020-11-30 11:13:43
30.11.2020
photo

XVIIth International Conference on Electron Microscopy – konferencja online

System
2020-11-27 14:01:48
27.11.2020
photo

Wykład online dla uczniów szkół średnich

System
2020-11-26 15:55:56
26.11.2020
photo

Rekrutacja do projektu „Politechnika Śląska jako Centrum Nowoczesnego Kształcenia opartego o badania i innowacje”

System
2020-11-26 14:39:43
26.11.2020
10 z 911

Więcej aktualności

Wydarzenia

Pokaż wszystkie
30.09

Międzyuczelniana Inauguracja Roku Akademickiego 2025/2026

01.07

Wernisaż wystawy Janusza Lecha Wojcieszaka

26.06

Wykład prof. Rafata Siddique

© Politechnika Śląska

Polityka prywatności

Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)

Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

Deklaracja dostępności

„E-Politechnika Śląska - utworzenie platformy elektronicznych usług publicznych Politechniki Śląskiej”

Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie