Aktualności

photo
Autor: System Publikacja: 16.04.2012

Kawiarnia popularnonaukowa zaprasza

O nanorurkach z kremem i... bakteriach w czekoladzie rozmawiać będziemy podczas najbliższej „Politechniki na kanapie”. Otwarte spotkanie popularnonaukowe w Klubie Pracowników Politechniki Śląskiej, poświęcone popularyzowaniu nauki, odbędzie się w Gliwicach przy ul. Banacha 3 jutro, tj. 17 kwietnia, o godz. 16:00. Wstęp wolny.
 
Podczas kolejnego spotkania z cyklu „Politechnika na kanapie” na tytułowej kanapie zasiądą laureaci konkursu miesięcznika „Forum Akademickie”, organizowanego pod hasłem „Skomplikowane i proste”, dr Sławomir Boncel z Katedry Chemii Organicznej, Bioorganicznej i Biotechnologii Wydział Chemicznego i mgr Andrzej Katunin z Katedry Podstaw Konstrukcji Maszyn Wydziału Mechanicznego Technologicznego Politechniki Śląskiej. Gościem specjalnym będzie dr Tomasz Rożek ze Śląskiej Kawiarni Naukowej, którego można było oglądać m.in. wczoraj w „Dzień Dobry TVN”, gdzie omawiał właściwości fizyczne, zastosowanie i pochodzenie dwutlenku węgla.
 
Na spotkanie zapraszamy studentów, absolwentów i pracowników (nie tylko naukowych) uczelni oraz wszystkich jej sympatyków, zainteresowanych tym, co na Politechnice Śląskiej dzieje się na co dzień.
Udostępnij:fbtwitter
photo

Bramy odkażające z Politechniki Śląskiej staną w domach pomocy społecznej w Bytomiu

System
2020-11-19 13:32:18
19.11.2020
photo

Zaproszenie na panel podsumowujący IV edycję PBL

System
2020-11-19 13:04:06
19.11.2020
photo

I konferencja tematyczna w ramach POB5

System
2020-11-19 12:11:28
19.11.2020
photo

Nabór wniosków do „Inkubatora Innowacyjności 4.0” rozpoczęty!

System
2020-11-18 14:22:22
18.11.2020
11 z 911

Więcej aktualności

Wydarzenia

Pokaż wszystkie
28.05

Startujemy z rekrutacją na studia I i II stopnia – zapisz się już dziś!

01.07

Wernisaż wystawy Janusza Lecha Wojcieszaka

26.06

Wykład prof. Rafata Siddique

© Politechnika Śląska

Polityka prywatności

Całkowitą odpowiedzialność za poprawność, aktualność i zgodność z przepisami prawa materiałów publikowanych za pośrednictwem serwisu internetowego Politechniki Śląskiej ponoszą ich autorzy - jednostki organizacyjne, w których materiały informacyjne wytworzono. Prowadzenie: Centrum Informatyczne Politechniki Śląskiej (www@polsl.pl)

Zasady wykorzystywania „ciasteczek” (ang. cookies) w serwisach internetowych Politechniki Śląskiej

Deklaracja dostępności

„E-Politechnika Śląska - utworzenie platformy elektronicznych usług publicznych Politechniki Śląskiej”

Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie
Fundusze Europejskie